Zbornik radova Ispis E-mail
Static content - O fakultetu

 

Zbornik radova Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću

 

Zbornik radova Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću je stalna naučna publikacija ovog Fakulteta. Prvi broj zbornika objavljen je 2007. godine. Zbornik izlazi jednom godišnje i do sada izašlo je ukupno osam zbornika.

Pored redovnog Zbornika radova koji se objavljuje jednom godišnje, Islamski pedagoški fakultet je izdao dva zbornika radova sa dvije međunarodne konferencije o umjerenosti, održane na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću u saradnji sa Centrom za dijalog - Vesatijja iz Sarajeva.

Zbornik radova je, prije svega, namijenjen stručnoj i akademskoj zajednici, profesorima, saradnicima i asistentima. Primarno je usmjeren na objavljivanje tekstova naučnog sadržaja iz oblasti islamistike, ali i kvalitetnih stručnih radova iz drugih oblasti, poput pedagogije, psihologije, te jezika i književnosti. Koncepciju, ciljeve i strategiju časopisa osmišljava Urednički odbor sastavljen od nastavnog kadra Islamskog pedagoškog fakulteta.

Uređivački odbor zbornika je poduzeo mnoštvo koraka kako bi zbornik bio što kvalitetniji i priznatiji u međunarodnim naučnim krugovima, pa je tako pokrenuo aktivnosti na polju uvrštavanja zbornika u relevantne naučne baze podataka. Zahtjev je upućen bazama podataka EBSCO i CEEOL. Dok redakcija zbornika iščekuje pozitivan odgovor od strane baze EBSCO, nedavno je potpisan ugovor sa bazom CEEOL o uvrštavanju našeg zbornika u njihovu bazu podataka.

Časopis je otvoren za saradnju svim zainteresiranim naučnicima unutar BiH i šire.

Prvi glavni urednik Zbornika radova bio je prof. dr. Sulejman Topoljak, a trenutni je doc. dr. Hajrudin Hodžić, prodekan za naučno-istraživački rad Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću.

 

 
Islamski pedagoski fakultet u Bihacu