Sastanak dekana sa općinskim načelnikom Ispis E-mail
Obavijesti - Obavijesti
Autor Administrator   
Subota, 01 Oktobar 2011 14:50

sastanakU cilju iznalaženja konačnog rješenja imovinsko-pravnih odnosa i obaveza kada je u pitanju Islamski pedagoški fakultet u Bihaću, općinski načelnik Albin Muslić upriličio je sastanak sa dekanom IPF-a, prof. dr. Muharemom Štulanovićem i prof. Suadom ef. Mahmutovićem.
Tokom ovog susreta najviše riječi  razmijenjeno je o preostalim neriješenim imovinsko-pravnim obavezama Islamskog pedagoškog fakulteta prema Općini Bihać, te mogućim i realnim modelima zakonskih rješenja.
Načelnik Muslić je i ovom prigodom naglasio važnost partnerskog odnosa Općine Bihać i ovdašnje akademske zajednice, kojoj je najvažniji temelj upravo Univerzitet i njegove visokoškolske ustanove koje ga čine.
S obzirom da su određene komunalne obaveze riješene od strane fakulteta, ono što preostaje jeste pronalaženje cjelovitog rješenja za proces legalizacije, a o čemu se razgovaralo i u nekoliko navrata minulih godina.
Kako je rečeno, konačni i zajednički cilj jeste da se IPF uknjiži u katastarskom i gruntovnom operatu, a u tom pogledu očekuje se opravdano i pomoć viših nivoa vlasti.

 

 

 

 
Islamski pedagoski fakultet u Bihacu