Tribine "Snagom vjere do savršenstva duše"

Već sedam godina za redom udruženje "Život" iz Bihaća u saradnji sa institucijama Islamske zajednice u BiH; Bihaćkim muftijstvom, Islamskim pedagoškim fakultetom i Medžlisom IZ-e Bihać organizuje serijal edukativno-odgojnih tribina "Snagom vjere do savršenstva duše". Ove tribine imaju za cilj da u vremenu potpune otuđenosti od univerzalnih vrijednosti ukažu savremenom čovjeku na ono što će ga činiti ispunjenim, zadovoljnim i sretnim stvorenjem.

Ono što čini ovaj serijal posebno zanimljivim jeste što su teme prilagođene širim masama i što se predavači trude da na veoma zanimljiv i atraktivan način prenesu ideje i razmišljanja na slušaoce. Iskustva sa ovih tribina u proteklom periodu su veoma pozitivna, gdje su redovni posjetitelji istih svjedočili da su im ovakve tribine posebne i da su ih stalno hrabrile i poticale na pozitivna razmišljanja i kvalitetne ideje.

Pored toga, ova aktivnost ima i svoj humanitarni karakter gdje se pruža prilika svakome ko dođe na neku od tribina da svojim prilogom u novcu ili u prehrambeno-higijenskim artiklima donira za humanitarni paket koji se proslijedi socijalno ugroženim građanima u općini Bihać i Unsko-sanskom kantonu. U tom projektu koji nosi naziv "Toplina duše" je u proteklih nekoliko godina sakupljeno i podijeljeno preko 35 hiljada konvertibilnih maraka vrijednosti humanitarnih paketa. Izvještaj o prikupljenim sredstvima, šta se konkretno od toga kupilo i kome se dostavilo, se prikazuje na samom kraju tribine, gdje se svi oni koji učestvuju uvjere da je njihov prilog uredno dostavljen. Sve se to uredno objavi i na internet stranici Udruženja: www.zivot.ba

Svaka tribina sa nazivom teme i imenom gosta se najavi nekoliko dana prije na internet stranici Udruženja i Facebook profilu, a stalni termin je utorak u večernjim satima. Stalna lokacija za tribine je amfiteatar Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću.

Nakon svake tribine, organizator se pobrine da svim prisutnima omogući degustaciju  u restoranu Islamskog pedagoškog fakulteta bez naknade.

Jednostavno, organizator je preuzeo na sebe sve segmente organizacije tako da niti jednoj osobi nije ostavio mogućnost neopravdanog izostanka sa ovih, kako kažu, najljepših druženja u gradu!

Prva ovosezonska tribina će se održati u utorak, 10.11.2015. sa početkom u 19 sati u amfiteatru Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću. Gost prve tribine je prof. dr. Muharem Štulanović, istaknuti intelektualac i univerzitetski profesor, koji će elaborirati temu: „Novi svjetski poredak se gradi na nesreći i uništenju muslimana“

7sezona.jpg