Previous Next

Studentski dom

Islamski pedagoški fakultet je jedina članica Univerziteta koja nudi smještaj za studente, kako za one našeg fakulteta tako i za studente ostalih fakulteta na našem Univerzitetu, te učenike srednjih škola.
Dom je kapaciteta 90 kreveta i otvoren je za korisnike sedam dana u sedmici. U okviru doma služe se tri obroka dnevno u restoranu Fakulteta. Pored toga, organiziraju se iftari i sehuri tokom ramazana.
Internat je podijeljen na muški i ženski dio koji imaju posebne ulaze, a sobe u kojima borave su dvokrevetne i četverokrevetne. Svaka soba ima zaseban WC i kupatilo čije se uređenje završeno nedavno.
Unutar zgrade na raspolaganju je WIFI mreža, kao i fitness centar za sve korisnike doma. Tu je i novoopremljeni dnevnik boravak koji nudi mogućnost korisnicima da provode svoje slobodno vrijeme nakon nastave, uz kahvu i čaj u tim prostorijama.
U sklopu Doma omogućeno je korištenje prostorija za učenje, kao i korištenje kapaciteta fakultetske biblioteke čiji fond prelazi sedam hiljada naslova iz različitih oblasti koji uveliko pomaže svim korisnicima pri učenju, izradi radova, ali i jednostavnoj potrebi za čitanjem.
Korisnici doma imaju priliku da učestvuju u mnogim zajedničkim vannastavnim aktivnostima koje su se do sada pokazale veoma dobre, a jedna od njih su i ekskurzije, kako one u gradove naše zemlje tako i inostranstva, čime širimo vidike naših korisnika, omogućavamo im da vide drugog i drugačijeg.
Kako se može vidjeti iz ranijih godina, naši studenti u domu stječu mnoge prijatelje, s kojima se nastave družiti i nakon završetka studija i odlaska iz doma. Također imaju priliku da uživaju u našem domu bez dodatnih energentskih troškova, što čini jako povoljno stanovanje za tu životnu skupinu. Bujrum, pridružite nam se i budite dio naše šire porodice!

Kontakt:
Bekir Alić, koordinator za Dom
+387 37 228162
+387 37 228160
+387 61 674 108
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

internat