Dan prijatelja-vakifa Fakulteta

 

Islamski pedagoški fakultet u Bihaću prvi put obilježio Dan prijatelja-vakifa

Od početka rada Islamski pedagoški fakultet u Bihaću je imao svoje podržavaoce koji su to dokazivali riječima i djelima. Želeći da se bar djelomično oduži donatorima-vakifima i iskaže im poštovanje Islamski pedagoški fakultet je nedavno ustanovio Dan prijatelja-vakifa Fakulteta kako bi ih svake godine okupljao, družio se s njima i u znak zahvalnosti za materijalnu i moralnu potporu, uručio im određena priznanja.

Ove 2018. godine, svečanost povodom Dana prijatelja-vakifa Fakulteta održana je u amfiteatru Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću 07. aprila, a prisustvovali su joj Velid ibn Abdurahman erRušud  predstavnik Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini, muftija Hasan Atli ataše za vjerska pitanja pri Ambasadi R Turske u BiH, Hasan ef. Makić bihaćki muftija, Enes ef. Ljubijankić direktor medrese Džemaludin ef. Čaušević u Cazinu, Nermin Botonjić sekretar Mešihata IZ-e u Hrvatskoj, Mevludi Arslani direktor Islamske gimnazije „Dr. Ahmed Smajlović" u Zagrebu, Mahmud Ali direktor Ureda Crvenog polumjeseca Ujedinjenih Arapskih Emirata u BiH, dr. Ekrem Tucaković predstavnik Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u BIH, brojni prijatelji-vakifi, zvanice i gosti.

Cijenjeni skup je u svojstvu domaćina poselamio prof. dr. Fuad Sedić dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću. On se zahvalio prijateljima-vakifima koji na razne načine pomažu rad Fakulteta i dodao da uvakufljenjem vrijedi doprinositi kvalitetnijem obrazovanju i odgajanju mlađih generacija.

Još su se auditoriju obratili Hasan ef. Makić bihaćki muftija, muftija Hasan Atli ataše za vjerska pitanja pri Ambasadi R Turske u BiH, Enes ef. Ljubijankić direktor medrese Džemaludin ef. Čaušević u Cazinu, Velid ibn Abdurahman erRušud predstavnik Ambasade KSA u BiH i dr. Ekrem Tucaković predstavnik Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u BIH.

U završnom dijelu programa dekan dr. Fuad Sedić je vakifima uručio zlatne, srebrene i plakete zahvalnosti-vakufname, kao najviša priznanja za materijalnu potporu u jačanju i razvoju Fakulteta.

Vakifi-2018_01.JPG

Vakifi-2018_02.JPG

Vakifi-2018_03.JPG

Vakifi-2018_04.JPG