Previous Next

Dekan IPF-a u posjeti srodnim fakultetima u Turskoj

Dekan IPF-a doc. dr. Hajrudin Hodžić posjetio je Ilahiyat fakultesi Univerziteta u Istanbulu, gdje su domaćini bili pomoćnik dekana prof. dr. Mahmut Salihoglu, kao i prof. dr. Abdullah Tirabzon i prof. dr. Ahmet Temel. Tema razgovora bila je, prije svega, međusobno predstavljanje fakulteta, a zatim su razmatrani oblici međusobne saradnje ove dvije institucije.
Dekan je posjetio i Ilahiyat fakultesi Univerziteta Trakya u gradu Edirne. Domaćini su bili pomoćnici dekana doc. dr. Muhammet Altaytaş i doc. dr. Abdullah Taha İmamoğlu, zatim voditelj vjerske grupe predmeta doc. dr. Mustafa Şentürk, kao i voditelj grupe predmeta iz oblasti komparativnih religija prof. dr. Halim Işık. Univerzitet u Bihaću već ima potpisan ugovor o saradnji sa spomenutim univerzitetom, tako da je posjeta dekana IPF-a bila s ciljem konkretizacije saradnje između ove dvije institucije.
U sklopu posjete Univerzitetu Trakya, dekan je posjetio Institut za balkanske studije i tom prilikom se sastao sa direktorom instituta doc. dr. Bulent Akyayom. Pored direktora instituta, domaćin dekanu bio je mr. Enes Turbić, student na doktorskom studiju na istoimenom univerzitetu.
https://ilahiyat.trakya.edu.tr/news/bihac-universitesi-isl-m--egitim-fakultesi-nden-ziyaret-