Previous Next

Delegacija IPF-a u Bihaću posjetila IPF u Zenici

Delegacija Islamskog pedagoškog fakulteta Univerziteta u Bihaću predvođena dekanom prof. dr. Hajrudinom Hodžićem i njegovim saradnicima, prodekanom za nastavu prof. dr. Sulejmanom Topoljakom i voditeljem odsjeka Islamske vjeronauke doc. dr. Hakijom Kanurićem i voditeljem odsjeka Socijalne pedagogije i duhovne skrbi dr. sc. Nedimom Čirićem boravila je u jednodnevnoj službenoj posjeti Islamskom pedagoškom fakultetu Univerziteta u Zenici.

Ova posjeta dolazi u vrijeme kada se na obje visokoškolske ustanove intenzivno radi na promociji i unaprjeđenju kvalitete rada, podizanju studentskog standarda, internacionalizaciji studijskih programa i mobilnosti studenata.

Tokom boravka na Islamskom pedagoškom fakultetu Univerziteta u Zenici, dekan prof. dr. Muharem Adilović kao domaćin organizirao je sastanak na kojem je razgovarano o mogućnostima unaprjeđenja i proširivanja saradnje kroz konkretne aktivnosti i realizaciju značajnih projekata.  Pored navedenog, dekan prof. dr. Muharem Adilović je upoznao delegaciju IPF-a iz Bihaća o infrastrukturnim projektima koji su predviđeni u planu realizacije, te su razmijenjena mišljenja i iskustva u vezi sa aktuelnim poteškoćama u radu s kojima se susreću, naročito u vremenu pandemije COVID-19.

Na sastanku je istaknuto zajedničko zadovoljstvo dosadašnjom kvalitetnom saradnjom, kao i izuzetnom  funkcionalnosti i pozicioniranosti ovih organizacionih jedinica kao visokoškolskih ustanova koje djeluju u okviru dva javna univerziteta u Bihaću i Zenici. Učesnici sastanka su posebno pohvalili što je pristup rada ove dvije visokoškolske ustanove konceptualiziran na širini, saradnji i uključivanju velikog broja kvalitetnih stručnjaka koji su uposleni na ovim visokoškolskim ustanovama, a koji mogu doprinijeti boljim rezultatima i kvalitetnijem naučnoistraživačkom radu profesora i  studenata.