Humanitarci iz Turske u posjeti IPF-u

Dana 13.07.2021. godine naš fakultet posjetili su bračni par Demirkiran iz Turske. Naime, oni već dugi niz godina obilaze razne države svijeta iz humanitarnih razloga, te na taj način daju svoj doprinos razvitku i boljitku tih zemalja.

Oni su ove godine bili učesnici Marša mira, te su poslije toga izrazili želju da posjete naš fakultet i uruče novčane hedije za nekoliko studenata, kao stimulans za bolji rad i uspjeh. Nakon kratkog razgovora u dekanatu, naši prijatelji su izrazili želju da studenti idu sa njima u restoran, gdje je nastavljeno druženje.

Studenti su u jako opuštnoj atmosferi razgovarali sa našim gostima, dodatno ih upoznavali sa tradicijom naše države, radom fakulteta, zanimljivostima, te slušali inspirativne priče gostiju sa njihovih putovanja u cilju pomaganja onima kojima je pomoć najpotrebnija. Gosti su izrazili želju i rekli kako bi im bilo drago da studenti budu njihovi gosti u Istanbulu.

Koristimo priliku da im se u ime Fakulteta zahvalimo, sa iskrenim željama i dovama da ćemo opet imati priliku da se družimo, ako Bog da.