Previous Next

IPF U BIHAĆU DOMAĆIN MEĐUNARODNE RAZMJENE NASTAVNOG OSOBLJA IZ REPUBLIKE TÜRKIYE U OKVIRU ERASMUS+ PROGRAMA MOBILNOSTI NASTAVNOG OSOBLJA

U okviru ERASMUS+ programa međunarodne mobilnosti nastavnog osoblja, Islamski pedagoški fakultet u Bihaću bio je domaćin nastavnog osoblja sa Kütahya Dumlupınar Üniversitesi iz Republike Turske.

U okviru ove međunarodne mobilnosti nastavnog osoblja sa Kütahya Dumlupınar Üniversitesi predavanja za studente Islamskog pedagoškog fakulteta održali su Doc. dr. Ergin Ögcem iz oblasti islamske filozofije i Doc. dr. Ayşenur Aydınlı iz oblasti tasavvufa.

Ovom prilikom, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću prof. dr. Hajrudin Hodžić sa Voditeljem odsjeka za Socijalnu pedagogiju i duhovnu skrb doc. dr. Nedimom Čirićem upriličili su radni sastanak sa gostima.

Razmijenjena su iskustva u radu nastavnog osoblja Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću i nastavnog osoblja sa Kütahya Dumlupınar Üniversitesi iz Republike Turske, te je razgovarano o mogućnostima uspostavljanja novih oblika saradnje unutar naučnih oblasti, kao i međunarodne mobilnosti studenata u okviru ERASMUS+ programa.