Previous Next

IPF u Bihaću obilježio Dan državnosti BiH

Povodom 25.novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u prostorijama Islamskog pedagoškog fakulteta, održan je prigodan program, koji je u fokus stavio ljubav prema domovini, koja je upravo na pomenuti datum definisana kao jedinstvena i nedjeljiva država, u kojoj će svi narodi imati ista prava.

Nakon što je student Islamskog pedagoškog fakulteta, Davud Velić proučio ašere, dobrodošlicu prisutnima, kao i gostu predavaču, profesoru Muji Begiću, poželio je dekan Islamskog pedagoškog fakulteta, prof.dr. Hajrudin Hodžić ističući ponos i radost što Islamski pedagoški fakultet u Bihaću svake godine obilježi ovaj značajni praznik.

Profesor Mujo Begić u svom predavanju osvrnuo se na važnost postojanja i opstanka Bosne i Hercegovine, podvlačeći posebno odgovornost i obaveze onih koji su njeni državljani. Kroz presjek njenog historijskog bogatstva, prisutni su se prisjetili važnih datuma i događaja, ali i prekretnica u njenoj borbi ka nezavisnosti.

Program je obogaćen ilahijama koje je izveo Nihad Đulić, te recitalom u izvedbi Irfana Brakića.

Voditeljica programa bila je studentica Fatima Kozlica.

Kolektiv Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću svim građanima Bosne i Hercegovine čestita 25. novembar Dan državnosti jedine nam domovine.