Previous Next

IPF u Bihaću upriličio svečanost za prijem novih studenata u akademsku 2021/2022. godinu

Islamski pedagoški fakultet u Bihaću dana 11.10.2021. godine svečano je obilježio početak nove akademske 2021/2022. godine. Dekan fakulteta prof. dr. Hajrudin Hodžić sa voditeljima odsjeka doc. dr. Hakijom Kanurićem i dr. sc. Nedimom Čirićem kao i Sekretarom IPF-a mr. sc. Anitom Ramulić Mujkić uputili su brucošima čestitke i poželjeli dobrodošlicu u akademsku zajednicu Bosne i Hercegovine. Svečanom prijemu brucoša su prisustvovali profesori, studenti i njihovi roditelji.

U svom obraćanju prisutnima, dekan prof. dr. Hajrudin Hodžić je naglasio je važnost kvalitetnog obrazovanja budućih generacija, prilikom čega se osvrnuo na izuzetno kvalitetne infrastrukturne i kadrovske uvjete Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću, kojima se između ostalog garantira sticanje kompetencija i osposobljavanja studenata za budući profesionalni poziv. Pored navedenog, u svom obraćanju je napomenuo važnost studentskog angažmana i aktiviteta na njihovom putu sticanja znanja, opisujući studiranje kao jednu od najljepših etapa u životu studenata. Pored ponekad napornog rada kroz učenje i istraživanja, druženje i upoznavanje novih prijatelja su od neprocjenjivog značaja u životu svakog studenta. Prisutnima se obratio i predsjednik Asocijacije studenata IPF-a Suad Akmadžić, poželio novim kolegama sreću u toku studija i pozvao ih na aktivnu participaciju u projektima koje provodi i realizira Asocijacija studenata IPF-a.

Poštujući sve mjere nadležnih organa u vezi sa trenutnom epidemiološkom situacijom, dekan IPF-a prof. dr. Hajrudin Hodžić je brucošima uručio prigodne poklone u znak dobrodošlice na Islamski pedagoški fakultet u Bihaću, nakon čega su brucoši obišli kabinete i stručne službe na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću. Svečanost prijema brucoša moderirala je mr. Emina Alešević, viša asistentica. Uz napomenu da nastava na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću za ostale godine studija počinje od utorka 12.10.2021. godine, u skladu sa rasporedom objavljenim na infoservisu i oglasnoj ploči fakulteta, svim profersorima i studentima želimo sretnu i uspješnu akademsku 2021/2022. godinu.