Previous Next

Mediha Indžić - novi magistar socijalne pedagogije

Dana 29. decembra 2020. godine, Islamski pedagoški fakultet u Bihaću postao je bogatiji za još jednog magistra. Mediha Indžić, studentica II ciklusa studija na odsjeku Socijalna pedagogija, uspješno je odbranila magistarski rad na temu: „Prevalencija poremećaja u ponašanju srednjoškolaca u odnosu na spol i dob“, pred Komisijom u sastavu: dr.sc. Sulejman Topoljak (predsjednik), dr. sc. Sena Družić (član) te dr.sc. Nusreta Kepeš, (mentor).

Urađena meta-analiza podataka o prevalenciji poremećaja u ponašanju, dobivenih u istraživanjima na uzorcima srednjoškolaca obogaćena je korisnim, u praksi upotrebljivim smjernicama za rad svih stručnjaka koji su uključeni u ovu problematiku.

Uz strogo pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera, javna odbrana rada upriličena je u amfiteatru Fakulteta, uz prisustvo članova porodice kandidatkinje, kao i akademskog osoblja Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću.

Mediha Indžić, novi magistar nauka na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću, tokom studiranja na II ciklusu je ostvarila izvanredne rezultate, o čemu svjedoči i postignuti prosjek ocjena 9.5 te je oblast socijalne pedagogije dobila mladog stručnjaka od kojeg se očekuje da znanja stečena tokom studija uspješno primjenjuje i u praksi.