Previous Next

Međunarodni dan djeteta

Povodom Međunarodnog dana djeteta koji se obilježava 20. novembra Islamski pedagoški fakultet u Bihaću u saradnji sa CEI Nahla organizovao je nekoliko aktivnosti za djecu i roditelje.

Program je otpočeo u 11h sa obraćanjem direktorice Nahle, Senidom Karasalihović Adilović i predstavnicom fakulteta mr. Anitom Ramulić Mujkić.
Nakon riječi dobrodošlice upriličeno je predavanje za roditelje od strane dr. sc. Nedima Čirića, voditelja Odsjeka za socijalnu pedagogiju i duhovnu skrb.

Poslije toga otvoren je program "Pusti dijete da se igra!" u sklopu kojeg su od strane studenata Socijalne pedagogije i duhovne skrbi realizirane edukativne, kreativne i sportske radionice za djecu i štićenike Socio-pedagoške životne zajednice u Bihaću.
Na kraju programa, za sve prisutne, upriličen je i igrokaz "Plava boja snijega".

Obilježavanjem ovog datuma želimo osvijestiti javnost koliko je bitno ulagati u dječje potencijale i vjerujemo da će ove aktivnosti postati tradicija u saradnji IPF-a i CEI Nahla.

Ovim putem se zahvaljujemo sponzorima ovog projekta: Violeta, Lipa, Meggle, PVC stolarija Freeli, voće Dedić i Una Toys.

Koordinatorice ovog projekta bile su mr. Smaila Balić Rahmanović, ispred IPF-a Bihać i Rahila Dizdarić, ispred CEI Nahla.