Motivacija studenata IPF-a za uključivanje u vannastavne aktivnosti

U amfiteatru Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću održan je sastanak rukovodstva sa studentima sa ciljem promovisanja vannastavnih aktivnosti koje će se realizirati u toku tekuće akademske godine. Nakon uvodne riječi dekana prof. dr. Hajrudina Hodžića, u kojima je naglasio važnost kvalitetnog planiranja slobodnog vremena, kao i odgovornosti prema društvenoj zajednici, planirane aktivnosti prezentirali su viša asistentica mr. Emina Alešević i predsjednik Asocijacije studenata Islamskog pedagoškog fakulteta Suad Akmadžić.

Planirano je i ostvarenje saradnje sa Centrom za edukaciju i istraživanje Nahla, čije aktivnosti je predstavila Emina Grošić, koordinatorica za mlade u Nahli i ujedno diplomantica Islamskog pedagoškog fakulteta.
Također, na sastanku je prisustvovala i mr. Nejra Nesimović, koja će sa studentima realizirati niz radionica, sa ciljem jačanja njihovog mentalnog zdravlja.

U ponudi je bilo desetak vannastavnih aktivnosti, među kojima su kursevi stranih jezika, klub knjige, kurs kaligrafije i brojne druge aktivnosti, a reakcija studenata na iste je bila veoma pozitivna.

Susret sa studentima je iskorišten da se dodijele priznanja studentima koji su bili uključeni u realizaciju aktivnosti povodom Međunarodnog dana djeteta.