Previous Next

Muftija Kudić posjetio IPF

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić sa svojim saradnicima je posjetio Islamski pedagoški fakultet u Bihaću. Povod posjete jeste početak nove akademske godine gdje se muftija Kudić sastao sa upravom fakulteta, nastavnim osobljem i studentima. Pri tome, muftija je obišao biblioteku, te studentski dom fakulteta i uvjerio se u dobre uvjete s kojima ova ustanova raspolaže.

"Islamski pedagoški fakultet je jedan od stubova funkcionisanja Islamske zajednice na ovom prostoru. Čestitam dekanu, nastavnicima i studentima početak nove akademske godine. Obišao sam prostor u kojem se odvija nastava, ali i dom i biblioteku u kojem studenti provode svoje vrijeme mimo nastave. Mogu posvjedočiti da naš fakultet ima odlične uvjete za rad, te nastavno osoblje koji mogu zadovoljiti najveće standarde savremenog obrazovanja. Biti student ovog fakulteta je danas posebna čast i odgovornost, jer oni koji završe ovaj fakultet moraju biti najbolji i moraju razumjeti da će raditi jedan častan, ali zahtjevan posao: odgajati i obrazovati nove generacije." - naglasio je muftija Kudić.

Dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću prof. dr. Hajrudin Hodžić se zahvalio muftiji i njegovim saradnicima na posjeti i izrazio nadu da će ovaj fakultet biti uvijek u fokusu pozitivnog interesovanja kako Islamske zajednice tako i šire društvene zajednice.

"Današnja posjeta uvaženog muftije bihaćkog hafiza Mehmed-ef. Kudića Islamskom pedagoskum fakultetu u Bihaću je potvrda permanentne podrške koju uvaženi muftija pruža Fakultetu u svakom smislu. Koordinirano i sinhronizirano djelovanje Islamskog pedagoskog fakulteta zajedno sa medresom "Reis Džemaludin-ef. Čausević", a u sklopu okvirnog usmjerenja Muftijstva bihaćkog na čelu sa uvaženim muftijom, je nešto što donosi dobrobit cjelokupnoj zajednici na prostoru Krajine. U sklopu posjete smo informisali predstavnike muftijstva o aktivnostima Fakulteta koje smo poduzeli s ciljem što kvalitetnijeg početka nove akademske godine i stvaranja dobrih uvjeta za studiranje na našem fakultetu. Nadamo se da ćemo opravdati povjerenje koje smo dobili i našim studentima ponuditi najbolje." - poručio je dekan Hodžić.

Nakon službenog dijela u kojem je muftija Kudić održao sastanak sa upravom i nastavnim osobljem ovog fakulteta, te obišao učionice u kojima se odvijala nastava, on se obratio studentima i poželio im uspješan početak nove akademske godine i izrazio želju da ih prati dobro zdravlje i marljivost u njihovom školovanju. Potom je upriličen svečani doručak i razgovor o aktivnostima koje slijede.

U pratnji muftije Kudića su bili i rukovodioci službi Muftijstva bihaćkog mr. Haris-ef. Veladžić i Sabahudin-ef. Begić.

www.muftijstvobihacko.ba