Nastavnici IPF-a klanjali dženazu u odsustvu šejhu Nasiru ibn Abdurrahmanu Es-Seidu

U Saudijskoj Arabiji na Ahiret je prije nekoliko dana preselio šejh Nasir ibn Abdurrahman Es-Seid. Bio je direktor Visokog saudijskog komiteta za Bosnu i Hercegovinu, a neizmjerni doprinos imao je u obnavljanju porušenih objekata, gdje je učestvovao u obnavljanju oko 2000 džamija i mesdžida. Posebnu zahvalnost šejhu Nasiru duguju polaznici Islamske pedagoške akademije, a danas Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću, kao i nastavnici i osoblje ovog Fakulteta koji je smješten u zgradi čiju izgradnju je finansirao upravo Visoki saudijski komitet, na čelu sa pomenutim šejhom.

Hutbu u džamiji pored zgrade IPF-a je održao raniji muftija bihaćki, Hasan ef. Makić, koji se prisjetio saradnje i nebrojenih hair djela r. šejha Nasira, a s posebnom toplinom ef-Makić govorio je o dolasku šejha Nasira u Bihać i susreta s profesorima Muharemom Štulanovićem i Fuadom Sedićem kada je i nastala odluka o finansiranju pokretanja obrazovne ustanove u kojoj će znanja narednih decenija sticati profesori islamske vjeronauke. Podršku ovoj ideji tada su dali i gradski i kantonalni predstavnici vlasti, a od dana osnivanja do danas Islamski pedagoški fakultet proizveo je brojne generacije studenata koji su ovdje usvojene vrijednosti nastavili primjenjivati i prenositi svojim učenicima.

Nakon džuma-namaza klanjana je dženaza u odsustvu šejhu Nasiru, čovjeku koji je svojim djelima potvrđivao stalnu orijentiranost na činjenje dobročinstava i međusobno pomaganje u dobrom.