Naučna konferencija

Islamski pedagoški fakultet Univerziteta u Bihaću obavještava naučnu i stručnu javnost da će se 23-24. oktobar 2020. godine (petak i subota) u prostorijama našeg fakulteta održati dvodnevna naučna konferencija sa međunarodnim učešćem pod nazivom “Migracije u savremenom dobu – uzroci i posljedice”.
Cilj Konferencije je prepoznati uzroke migracija stanovništva u savremenom dobu, posljedice koje iz toga proizilaze, interese koje razvijene zemlje putem migracija ostvaruju, a zatim ponuditi moguća riješenja da se, u sjeni tih dešavanja, zaštiti interes Bošnjaka i svih građana Bosne i Hercegovine, da se osigura politička i ekonomska stabilnost naše zemlje i sačuvaju tradicionalne vrijednosti i vjerski identitet muslimana.
Na Konferenciji će se prezentirati radovi iz oblasti: religije i etike, socijalnog rada i socijalne politike, psihologije, sociologije, kriminologije, ekonomije, politike i demografije.
Prijave s apstraktom dostavljaju se Naučnom odboru na email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. najkasnije do 09.09.2020. godine. Obavještenja o prihvatanju apstrakata, zajedno s pozivom za pripremu konačnog rada bit će dostavljeni do 18.09.2020. Učesnici trebaju dostaviti završene radove do 15.10.2020. godine. Na Konferenciji je moguće učestvovati kao aktivni sudionik (autor rada) i kao pasivni sudionik.

Organizacioni odbor

PRILOZI

ATTACHMENTS

المرفقات