OBAVIJEST O ORGANIZIRANJU VI NAUČNO STRUČNE KONFERENCIJE SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM

Islamski pedagoški fakultet Univerziteta u Bihaću će 13. maja 2023. godine (subota) u prostorijama našeg fakulteta organizirati jednodnevnu naučno – stručnu konferenciju sa međunarodnim učešćem pod nazivom “ Porodica i slobodno vrijeme - izazovi i perspektive“, a sve povodom obilježavanja „Međunarodnog dana porodice“ u skladu sa rezolucijom iz 1993 godine (A / RES / 47/237) Generalne skupštine UN-a.

Cilj naučno - stručne konferencije jeste da se u povodu obilježavanja Međunarodnog dana porodice, istakne značaj porodice u aktuelnom društvenom trenutku, te da se prezentiraju iskustva različitih stručnjaka i naučnih radnika o uzrocima, problemima i promjenama koje zahvataju porodicu, a kako bi se ponudila efikasna rješenja, pogledi i pristupi u vezi sa temom skupa, kao i rezultati istraživanja čija praktična upotreba može unaprijediti kvalitetu porodičnog života.  Program konferencije je multidisciplinaran, te se pozivaju stručnjaci i naučni radnici da iz raznih naučnih oblasti i prakse, daju svoj doprinos osvjetljavanju ovog važnog pitanja, te da podijele svoja iskustva, viđenje i naučne poglede kada je u pitanju podizanje kvalitete porodičnog života i organizacije slobodnog vremena.

Na Konferenciji će se prezentirati radovi iz oblasti porodične, socijalne i religijske pedagogije, socijalnog rada, psihologije, etike, sociologije, filozofije i drugih srodnih oblasti.

Prijave za učešće na konferenciji kao i dostavljanje apstrakta poslati do 01.03.2023. godine. Potencijalni učesnici konferencije mogu prijaviti svoje učešće sa kompletnim radom najkasnije do 30.03.2023. godine. Organizator konferencije će poslati obavijest učesnicima o prihvatanju radova do 10.04.2023. godine. Kompletan rad šalje se u elektronskoj formi na adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. Učesnik konferencije može prijaviti jedan autorski i jedan koautorski rad. Na jednom dostavljenom radu se mogu prijaviti najviše tri autora.

PRILOZI