Održan seminar za imame

Na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću održan seminar za imame o metodama upoznavanja sa životopisom Allahovog Poslanika, a.s.

Dana 24. oktobra 2018. godine na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću održan je jednodnevni seminar „Metode prezentovanja životopisa Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem. Seminar je bio upriličen za imame sa područja Bihaćkog muftijstva, a njegovi organizatori bili su Islamski pedagoški fakultet i Bihaćko muftijstvo u saradnji sa Ligom muslimanskog svijeta.

Osim glavnog predavača dr. Muhammeda b. Abdurrahim el Arabija direktora ureda za promociju sire Allahovog Poslanika pri Rabiti-Ligi muslimanskog svijeta predavači su još bili dekan prof. dr. Fuad Sedić i bihaćki muftija Hasan ef. Makić. Oni su kroz nekoliko zanimljivih prezentacija obradili teme: Kako nemuslimanima prezentirati životopis Allahovog Poslanika, s.a.v.s., Neki detalji iz života Allahovog Poslanika, s.a.v.s., Životopis Allahovog Poslanika, s.a.v.s. u svjetlu savremenog doba, Sumnje i nejasnoće i Odgoj djece u životopisu Allahovog Poslanika, s.a.v.s. 

Interesentna i sadržajem poučna predavanja imala su za cilj proširivanje znanja o životu Muhammeda.a.s., koje itekako može koristiti imamima u njihovom muallimskom, hatipskom i društvenom djelovanju danas, i kao takva  inicirala su više pitanja, koja su nakon izloženih tema, bila povod svrsishodnoj diskusiji.

Moderator seminara bio je prof. Mensur ef. Ćehić glavni imam MIZ-e u Bihaću, a prevodilac je bio doc. dr. Hakija Kanurić. Na kraju programskog dijela učesnicima su podijeljeni certifikati i promotivni materijali seminara.

Seminar_okt-2018_01.JPG

Seminar_okt-2018_02.JPG

Seminar_okt-2018_03.JPG