Posjeta maturanata cazinske medrese IPF-u

Posjeta maturanata medrese „Džemaludin ef. Čaušević“ Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću

U srijedu 14.03.2018. godine Islamski pedagoški fakultet je ugostio maturante i maturantice Medrese iz Cazina. Učenici su bili u prilici da upoznaju Fakultet i mjesto na kojem se nalazi zgrada Fakulteta. Naši profesori na Fakultetu zajedno sa svojim studentima organizovali si kratko predavanje i prezentaciju Fakulteta, s čim raspolažemo, predstavili najbitnije momente koji su se desili na Fakultetu.

Na samom početku prisutnima se obratio dekan Fakulteta prof. dr. Fuad Sedić, poželio učenicima dobrodošlicu i ukazao na čast i zadovoljstvo da je Fakultet u prilici na takav način da ugosti učenike Medrese. Ukazao na bitnost studiranja, ali i velikoj odluci pred kojom se nalaze učenici i učenice.

Kroz samu prezentaciju učenici su bili u prilici da se bolje upoznaju i informišu šta im to nudi Islamski pedagoški fakultet, kompleks na kojem se nalazi zgrada Fakulteta, studentski dom, aktivnosti u kojima studenti učestvuju, kroz šta prolaze studenti u svom četverogodišnjem školovanju a između ostalog predstavljeni su im i dva odsjeka na Fakultetu:

1. Islamska vjeronauka koja traje 4 godine tj. 8 semestara,

2. Socijalna pedagogija i duhovna skrb koja također traje 4 godine tj. 8 semestara.

Na kraju zahvaljujemo se direktoru Medrese prof. Enesu Ljubijankiću na saradnji, ali i prof. Elmiru Mehmedoviću, učenicima i učenicama na izdvojenom vremenu i dolasku u Bihać.

Maturanti_Medrese_na_IPFu_2018_01.JPG

Maturanti_Medrese_na_IPFu_2018_02.JPG

Maturanti_Medrese_na_IPFu_2018_03.jpg

Maturanti_Medrese_na_IPFu_2018_04.jpg

Maturanti_Medrese_na_IPFu_2018_05.JPG