Posjeta RTVUSK

Posjeta Radio-televiziji Unsko-sanskog kantona

U srijedu, 31. 10. 2018. godine studenti prve godine Islamskog pedagoškog fakulteta, odsjek Socijalna pedagogija i duhovna skrb, u okviru predmeta Kominikacijske vještine sa asistenticom Anitom Rammulić-Mujkić posjetili su prostorije Radio-televizije Unsko-sanskog kantona.

Studente IPF-a   ugostili su  gospodin Senad Ramić, v.d. izvršni direktor  TV programa , i novinar-voditelj  Darmin Hadžić,  te ovom prilikom ukazali na način funkcinosanja televizije kao  medija ,  načinom na koji se priprema informacija koja se plasira u javnost. Nadalje  gospodin Senad Ramić studente je upoznao sa načinom  funkcionisanjem Radio-televizije Unsko-sanskog kantona od njenog nastanka pa sve do danas hronološki ističući pojedine etape u razvoju navednog medija. Nakon toga studenti su posjetili i prostorije radija Unsko-sanskog kantona te u ugodnom razgovoru sa gospođom Goricom Bukić, izvršna direktorica radija USK-a  informisali se o načinu pripreme radio emisije i njenog plasiranja u javnost.

Zahvaljujemo se asistentici Smaili Balić, studenticama druge godine odsjeka Socijana pedagogija i duhovna skrbi Sabini Lipović (fotograf), Mustedanagić Fatimi i Upravi Islamskog pedagoškog fakulteta na ukazanoj podršci u realizaciji navedene aktivnosti.

Posjeta-televiziji_01.jpg

Posjeta-televiziji_02.jpg

Posjeta-televiziji_03.jpg

Posjeta-televiziji_04.jpg