Previous Next

PRIZNANJA I NAGRADE ZA STUDENTICE ISLAMSKOG PEDAGOŠKOG FAKULTETA U BIHAĆU

Studentice Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću, Ema Šahinović i Nudžejna Vojić dobitnice su priznanja i nagrada za izuzetan uspjeh tokom studija.

Studentica Ema Šahinović je kao najbolji student našeg fakulteta dobitnica zasluženog priznanje i jednokratne novčane nagrade Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke za izvrstan uspjeh ostvaren u akademskoj 2020/2021. godini. Nagrade i priznanja najboljim studentima uručio je premijer Federacije BiH Fadil Novalić, i to za 74 studenta, koje su nominirali fakulteti koji djeluju u sastavu javnih visokoškolskih ustanova u Federaciji BiH.

Studentica Nudžejna Vojić je dobitnica priznanja i stipendije od Bošnjačkog instituta kao jedan od studenata sa najboljim prosjekom na Univerzitetu u Bihaću. Stipendija “Adil Zulfikarpašić” najuspješnijem studentu / studentici Univerziteta u Bihaću ustanovljena je 2007. godine prema odluci vakifa Bošnjačkog instituta, Adila Zulfikarpašića, a povodom dodjele počasnog doktorata pravnih nauka Univerziteta u Bihaću Adilu Zulfikarpašiću za izuzetno, visokomoralno i općeljudsko djelovanje na promociji mira, tolerancije, čuvanja identiteta bošnjačkog naroda, doprinosu odbrane Bosne i Hercegovine, zaštiti ljudskih prava, razvoju društvene misli na polju pravnih i humanističkih nauka, političkoj pluralizaciji Bosne i Hercegovine, dugogodišnjem radu na unapređenju nauka i umjetnosti u Bosni i Hercegovini, te nemjerljivom doprinosu u razvoju naučnog i kulturnog života Bosne i Hercegovine kroz osnivanje i rad Bošnjačkog instituta.

Podsjećamo, prošlogodišnje dobitnice stipendije “Adil Zulfikarpašić” su Elma Hušić i Amela Balić, također studentice Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću.

Dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću, prof. dr. Hajrudin Hodžić ovim putem izražava iskrene čestitke studenticama Šahinović i Vojić i njihovim roditeljima, a riječi zahvale upućuje Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke i Bošnjačkom institutu.