Previous Next

PRIZNANJE ZA STUDENTICU ISLAMSKOG PEDAGOŠKOG FAKULTETA U BIHAĆU

Studentica Najla Pajić, studentica na II godini Odsjeka za islamsku vjeronauku, dobitnica je priznanja i stipendije od Bošnjačkog instituta kao jedan od studenata sa najboljim prosjekom na Univerzitetu u Bihaću.

Stipendija “Adil Zulfikarpašić” najuspješnijem studentu / studentici Univerziteta u Bihaću ustanovljena je 2007. godine prema odluci vakifa Bošnjačkog instituta, Adila Zulfikarpašića, a povodom dodjele počasnog doktorata pravnih nauka Univerziteta u Bihaću Adilu Zulfikarpašiću za izuzetno, visokomoralno i općeljudsko djelovanje na promociji mira, tolerancije, čuvanja identiteta bošnjačkog naroda, doprinosu odbrane Bosne i Hercegovine, zaštiti ljudskih prava, razvoju društvene misli na polju pravnih i humanističkih nauka, političkoj pluralizaciji Bosne i Hercegovine, dugogodišnjem radu na unapređenju nauka i umjetnosti u Bosni i Hercegovini, te nemjerljivom doprinosu u razvoju naučnog i kulturnog života Bosne i Hercegovine kroz osnivanje i rad Bošnjačkog instituta.

Podsjećamo, prošlogodišnje dobitnice stipendije “Adil Zulfikarpašić” su Elma Hušić, Amela Balić i Nudžejna Vojić također studentice Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću.

Dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću, prof. dr. Hajrudin Hodžić ovim putem izražava iskrene čestitke studentici Najli Pajić i njenim roditeljima, kao i riječi zahvale Bošnjačkom institutu.