Promocija filma Bol moje tišine

 

Na našem Fakultetu održana promocija filma „Bol moje tišine"

Pored mnogobrojnih sadržaja i dešavanja na IPF u Bihaću, kao što su „Sedmica odvikavanja od puštenja", Okrugli sto u borbi protiv alkohola, ove sedmice se održala i promocija jednog vrlo važnog filma.

U srijedu, 04.04.2018. godine, u prepunom amfiteatru Islamskog pedagoškog fakulteta održana bihaćka premijera filma Enesa Hotića "Bol moje tišine."

Učesnici promocije filma bili su Enes Hotić, autor filma, glumci Davud Hotić i Hamza Salešević te prof. Dijana Sulejmanović, viši asistent pri Univerzitetu i menadžer projekta "Imaš li 17 minuta da čuješ moju priču?". Bihaćkoj premijeri filma prisustvovalo je više od stotinu studenata Islamskog pedagoškog fakulteta i Fakulteta zdravstvenih studija.

Ispred Islamskog pedagoškog  fakulteta prisutnima se obratio prodekan za nastavu prof. dr. Izet Terzić.  U posebno emotivnom i poučnom obraćanju, podsjetio je na potrebu za međusobnom podrškom i zaštitom slabijih, a spomenuo je i neka svoja lična iskusta.

Dekan prof. dr. Fuad Sedić, koji je također poprtio ovaj događaj, prilikom svog obraćanja poželio dobrodošlicu prisutnima i naglasio bitnost ovakve saradnje i projekata te da će Islamski pedagoški fakultet uvijek podržati ovakve i slične projekte, u svom obraćanju naglasio je važnost zapošljavanja psihologa u školama, kao i uključivanje socijalnih pedagoga u postojeće školske stručne timove.

Autor filma, Enes Hotić, govorio je svojim dosadašnjim projektima te obećao nastavak filma "Bol moje tišine", što je izazvalo oduševljenje prisutnih. Glavni glumac, Davud Hotić, podijelio je s prisutnima svoje utiske o samom filmu te se prisjetio atmosfere sa snimanja, naglasivši da mu je zadovoljstvo što je dobio priliku da bude dio ovog projekta.

Dijana Sulejmanović je govorila o slučajevima vršnjačkog nasilja u osnovnim školama i problemu neprepoznavanja važnosti školskih psihologa, za koje se ne dopušta zapošljavanje na neodređeno vrijeme te osnovci u našem kantonu nemaju adekvatnu pomoć i podršku. Sulejmanovićeva se zahvalila Islamskom pedagoškom fakultetu za podršku i promociju projekta "Imaš li 17 minuta da čuješ moju priču?", koji će uskoro biti predstavljen i u drugim općinama USK-a.

Inače, Islamski pedagoški fakultet je jedina članica bihaćkog Univerziteta koja se uključila u međunarodno obilježavanje potrebe prevencije vršnjačkog nasilja te najavljuju nastavak podrške projektima koji se bave ovom problematikom.

Ahmedin Seferović

Bihać 06.04.2018. godine

Bol_moje_tisine_01.jpg

Bol_moje_tisine_02.jpg

Bol_moje_tisine_03.jpg