Previous Next

Promocija knjige „Kur'anska trilogija“

Sinoć se u amfiteatru Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću održala promocija knjige „Kur'anska trilogija“ autora prof.dr. Muharema Štulanovića. Profesor Štulanović, doktor pravnih znanosti, napisao je i izdao, do sada, devetnaest knjiga od kojih je sedam univerzitetskih užbenika, kao i na desetine stručnih i naučnih radova. Djelo Kur'anska trilogija predstavlja tri knjige koje je autor objavio: Taj Čudesni Kur'an, Duhovna terapija Kur'anom i Fenomenologija zapisa i Kur'an, uz neke nove dodatke i proširenja.

Na samom početku Promocije prisutnima se obratio domaćin, dekan IPF-a, prof.dr. Hajrudin Hodžić koji je prisutnima poželio dobrodošlicu, čestitao autoru uz najljepše želje i naglasio kako je ponosan iz razloga što je ovo jedna od mnogobrojnih promocija koju je fakultet realizovao za svojih 26 godina postojanja.

Promotori „Kur'anske trilogije“ bili su: rektor Univerziteta u Bihaću prof.dr. Fadil Islamović, prof.dr. Nevzet Veladžić, prof.dr. Sulejman Topoljak i prof.dr. Hakija Kanurić.

Nakon obraćanja promotora prisutnima se obratio i autor prof.dr. Muharem Štulanović zahvaljujući se cijenjenom skupu na dolasku i ističući važnost Kur'ana u životu vjernika.

Promocijom je moderirala Smaila Balić Rahmanović.