Umranski susreti muslimanske omladine

Umra_04.jpg

Učešće predstavnika IPF na 1. Umranskim susretima muslimanske omladine Jugoistočne Evrope

 

Svjetska asocijacija muslimanske omladine (WAMY) organizirala je 1. Umranske susrete muslimanske omladine Jugoistočne Evrope koji su održani u periodu od 29.12.2017. do 08.01.2018. godine u Saudijskoj Arabiji. Na Susretima je učestvovala omladina iz Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova, Makedonije, Bugarske, Rumunije, Ukrajine, Bjelorusije i Rusije. Iz Bosne i Hercegovine bilo je pet predstavnika, od kojih i jedan iz Krajine tj. Omer Pajalić ispred našeg Fakulteta.

U toku Susreta posjećeni su gradovi Medina i Meka. U Medini, pored Poslanikove, s.a.v.s., džamije, posjećeno je i: štamparija Kur'ana Časnog, Muzej Medine, brdo Uhud, mesdžidi Kubbe,  Kibletejn u Zu-l-Hulejfa, Muzej Poslanikove, s.a.v.s., džamije i dr. U Meki, pored Harema Kjabe, posjećena je jedna veoma aktivna i produktivna humanitarna organizacija, Muzej Dvaju harema, krojačnica ogrtača Kjabe, obilazak šireg okruženja oko Harema Kjabe sa stručnim vodičem koji je govorio o historijskim dešavanjima vezanim za Harem.

Pred kraj Susreta, održana je završna svečanost na kojoj su se učesnicima obratili najistaknutiji zvaničnici Asocijacije, zahvalili se svim učesnicima na učešću i istima uručili prigodne hedije.

Omer Pajalić

 

Umra_02.jpgUmra_01.jpg