Previous Next

Yahya Adanir, koordinator za međunarodnu Muş Alparslan univerziteta iz Turske u posjeti IPF-u

Protekle sedmice na Islamskom pedagoškom fakultetu boravio je Yahya Adanir, koordinator za međunarodnu razmjenu i saradnju Muş Alparslan univerziteta iz Turske. Ova mobilnost nastavak je uspješne saradnje Alparslan i bihaćkog Univerziteta, a Adanir je prisustvovao radnim sastancima s profesorskim timom Fuadom Sedićem, Izetom Terzićem i Hakijom Kanurićem, sa kojima je razgovarao o aktuelnim i budućim zajedničkim aktivnostima dva univerziteta. Sastanku su prisustvovali i šef Studentske službe Muamer Sedić, koordinator za kvalitet nastave Nina Halilbašić te dr.sc. Emina Vildić. 

Nakon formalnog druženja, uslijedilo je upoznavanje i sa turističkim atrakcijama Grada Bihaća. Aktivnosti će se nastaviti već početkom narednog mjeseca kada će tim osoblja Univerziteta u Bihaću uzvratiti posjetu Univerzitetu Alparslan.

Jedan od značajnih ciljeva ovakvih razmjena jeste upoznavanje s mogućnostima studiranja studenata UNBI na drugim visokoškolskim ustanovama širom svijeta, a upravo turski univerziteti trenutno su među najatraktivnijim za naše studente zbog brojnih pogodnosti i sličnog načina studiranja. Pozivi za studentske razmjene objavljuju se nekoliko puta godišnje.